čtvrtek 15. září 2016

Fantasy War Tactics

Fantasy War Tactics




Fantasy War Tactics je jedna z mnoha tahových strategických her pro mobilní zařízení. Narazila jsem na ni zhruba před rokem v appstoru mezi doporučenými hrami. I přes jednoduchý název mne zaujala popisem a slibnými screenshoty, tudiž jsem se rozhodla ji zkusit. Dnes je to jedna z mých nejoblibenějších mobilních her.


Příběh: Po přihlášení se vžijete do role mladého mága, který si nechává říkat Lord. Díky magii a speciálním genům oživíte starověkou válečnici Chris. S její pomocí se vydáte na cestu za svým cílem a to ničím menším než dobýtím celého světa. Během vašeho dobrodružství narazíte na překážky, potkáte zajímavé postavy a navštívíte spoustu rozličných míst.


Hlavní příběh tvoří kampaň, v ní cestujete po ostrovech a probíjíte se přes jednotlivé úseky. Mezi dobytým územím se lze libovolně přesouvat, což pomáhá přípravě vašich postav před návštěvou těžších oblastí.
Vedle hlavní linie jsou zde i vedlejší příběhy v podobě ostatních míst zobrazených na hlavní mapě (například Tower of Dawn nebo Lost Island). Každé z nich má svá vlastní pravidla, i když hratelností jde vlastně o různé obměny základního dobývání.

 
Hratelnost: FWT je tahová 3D RPG strategie. Souboje jsou jednodušší, stačí si zapamatovat pravidla dávající bonusy k útoku, vylepšovat své hrdiny a hravě se budete prokousávat jednotlivými úrovněmi. Jsou zde i chvíle, kdy potřebujete zapojit určitou strategii k poražení nepřítele, například používat pouze útoky vašeho Lorda proti bossovi. Ano, i váš Lord dokáže na bojišti pomoci, slouží především jako podpůrná jednotka.
K boji potřebujete hrdiny, jež lze získat několika způsoby. Někteří se k vám přidají z vlastní vůle, na většinu ale potřebuje nasbírat jejich geny. Ty získáte buďto bojem s daným hrdinou v jeho úseku nebo za sbírání speciálních věcí, které za geny vyměníte. Jednotliví společníci jsou roztřízeni podle typu (defense, attack, support, balance, area attack) a skupiny (paper, rock, scissors). Síla vašich postav se odvíjí od jejich levelu, zbraní, kterými je vybavíte, a hodnoty jejich schopností. Bohužel někteří hrdinové jsou sami o sobě slabší, především kmeti hry, a oproti novým nadupaným postavám zaostávají.
Hra nepostrádá ani základní prvky spolupráce a měření sil s ostatními hráči. Můžete se přidat do cechu, bojovat proti ostatním Lordům a jejich následovníkům nebo si přidat své kamarády a v bojích využívat jednoho jimi vybraného hrdinu jako nouzovou možnost.


Hlavní předností FWT je jeho propracovanost, tvůrci si s ním opravdu vyhráli. Design postav potěší fanoušky anime stylu, co ale ještě víc nadchne je fakt, že každá postava má svůj charakter odrážející se v dialozích a mini příbězích ve Story sekci. Tím se liší od ostatních podobných her, které jsem měla možnost hrát. Tamějším hrdinům chyběla osobitost. Třešničkou na dortu je dabing. Pokud si ho stáhnete a aktivujete, ve Story sekci a ve scenario pasážích vám budou postavy mluvit. Tato možnost by ale potřebovala aktualizovat, protože nové postavy a tím i nové rozhovory dabing nemají.



FWT se stále vyvíjí, autoři přidávají nové prvky, hrdiny a příběhy. Každý měsíc probíhá event, při kterém sbíráte speciální položky směnitelné za různé předměty či dokonce hrdinské geny.
Hru lze hrát úplně bez investování reálných peněz. Pokud si chcete přilepšit, za peníze si můžete nakoupit rudé krystaly nebo speciální balíčky, ty ale od poslednních updatů můžete koupit i za krystaly.

Fantasy War Tactics si rychle získalo mou oblibu. Mám dost zkušeností s jinými mobilními hrami a právě tato mě dokázala u sebe udržet již přes rok. Dostala mě svou propracovaností a především postavami, jejichž sbírání je pro mne hlavní náplní hraní. Tvůrci udržují hru zajímavou, přidávají stále nový obsah a především mají kontakt s hráči a snaží se vyslyšet jejich prosby.
Co se týká zátěže, FWT je náročné na spotřebu baterie a také ho nespustíte bez internetu. Úbytek mobilních dat nedokážu moc posoudit, hraji převážně přes wifi připojení, ale z mého pozorování se v tomto ohledu zas o tak náročnou hru nejedná.

 
Opravdu kvalitních a zábavných appstore her je málo a FWT patří právě do těchto výjimek. Tento titul má velký potenciál a podle mne si zaslouží větší pozornost mezi českou hráčskou komunitou. Vřele doporučuji dát této hře šanci a vydat se s vaším Lordem za jediným cílem, dobýt svět.

KyShi

Žádné komentáře:

Okomentovat