pátek 7. října 2016

PewDiePie´s Tuber Simulator

PewDiePie´s Tuber Simulator




PewDiePie´s Tuber Simulator patří mezi nejnovější hry v appstoru a drží se na prvních příčkách nejoblíbenějších aplikací. Jedná se již o druhou hru youtubera Felixe Kjellberga, známého pod přezdívkou PewDiePie, vytvořenou studiem Outerminds a stejně jako předchozí Legend of Brofist se těší veliké oblibě. Jedná se ale o dvě úplně rozdílné hry. 


Pro fanoušky asi nejdůležitější je fakt, že TS je zadarmo, což byla hlavní překážka s první Pewdieho hrou, která stojí kolem 150 Kč. Nepotřebujete ani přístup k internetu, bez něj budete pouze ochuzeni o různé prostředky ke zrychlení hry a o interakci s ostatními hráči. Příjemou stránkou je grafika ve stylu starších pixelových her.


Simulátorů života youtuberů je již na světě pár, bohužel mne nikdy neoslovily natolik, abych si je zahrála. Jakožto fanoušek Pewdiho jsem sice s několikadenním odkladem TS vyzkoušela a byla jsem překvapena, jak mě tak jednoduchá hra dokázala zaujmout.
TS opravdu není nic složitého, je založené převážně na sbírání a čekání. Jakožto nováček mezi Tubery začínáte na úplné nule v pokoji se strhanými tapetami a krabicovým stolem. Tutorialem vás provede nikdo jiný než samotný PewDiePie, dokonce tímto youtuberem nadabovaný (musím podotknout, že od LoB se Pewdiho dabérské dovednosti zlepšily). Publikováním videí získáváte zhlédnutí ,,views,, a odběratele ,,subscribers,,. Díky odběratelům se posouváte v žebříčku Tuberů sestaveného prozatím pouze z určitých youtuberů, kteří mají počet svých odběratelů založený na tom skutečném z YouTube. 




Zhlédnutí fungují jako peníze, za ně si lze koupit vybavení do vašeho tuberského doupěte.
Nábytek a podobné věci se odemykají se zvyšujícím se levelem a právě za ně získáváte zkušenosti. Hra se tím mění ze snahy být nejlepším tuberem na sestavení co nejoriginálnějšího pokoje. Abyste nemuseli čekat, lze hrát minihru The Puggle, kde se snažíte nasbírat co největší časovou úlevu.


 
Publikování videí a následné získávání views záleží převážně na zaměření videa. Každé video má 2 tyto zaměření (např.: zvířata, sport). Můžete sledovat tuberské trendy zobrazené v horním panelu a podle toho se rozhodovat, jaké video nahrajete a publikujete. Videa nesou originální názvy spjaté s Pewdim, bohužel častým publikováním se rychle začnou opakovat.

I TS obsahuje mikrotransakce a to za tuber money, speciální peníze, které slouží převážně k nákupu hlavních komponentů jako počítač, stůl, váš vzhled a k rozšiřování pokoje (což si můžete vynahradit 2 dalšími zadarmo dostupnými pokoji). Tato měna se dá získat přímo ve hře spoustu způsoby, ale i přes to se hromadí velice pomalu vzhledem k tomu, jak jsou nastevené ceny za tyto peníze.

Hra je zaměřená především na fanoušky Pewdiho, proto obsahuje spoustu referencí k tomuto youtuberovi. Do pokoje si tak můžete koupit nápis ,,Barrel was here,, speciální dárky vám nosí Sponsor Eagel, v minihře házíte Edgara s Mayou nebo svého tubera můžete převléci za kachnu.


Pokud hledáte skutečný simulátor youtuberingu, rozhlédněte se po jiné hře. TS bere toto téma s nadhledem. Hlavní náplní není vytváření videí, ale již zmiňovaná výbava vašeho pokoje. Někomu také nemusí sednout Pewdiho kousavý humor, který naopak jeho fanoušci uvítají. Tím se dostáváme k možnému kamenu úrazu. Hráči neseznámení s Pewdiho světem nemají šanci pobrat reference v této hře, jsou proto ochuzeni o plný zážitek z hraní.

Tuber Simulátor je stále ve vývinu, postupem doby se snad zprovozní zatím zamknuté možnosti hry a zpřístupní se žebříček všech tuberů hrajících hru. I přes to je TS velice návyková hra a těším se, co si na nás Pewdi připraví do budoucna.

TIP: Přidejte si hráče PewDiePie do seznamu přátel. Budete moct vidět jeho úpravu pokoje, který mění jednou za čas, je na co se koukat :D 

KyShi

Žádné komentáře:

Okomentovat